‘Most budućnosti’ olakšava razmjene mladih između Kine i SAD-a

Foto: VCG

Grupa studenata iz SAD-a imala je prigodu izbliza pogledati kinesku povijesnu i najnoviju infrastrukturu tijekom izleta u dio Velikog zida Badaling, Memorijalni muzej Zhan Tianyou i željezničku stanicu Velikog zida Badaling u Pekingu.

Foto: VCG

Foto: VCG

Lyu Gang, zamjenik glavnog inženjera Kineske željezničke inženjerske korporacije, upoznao je učenike s poviješću željeznice Peking-Zhangjiakou. Godine 1909. izgradnjom željeznice predsjedao je Zhan Tianyou koji je diplomirao na Odsjeku za građevinarstvo na Sveučilištu Yale. Nakon što je dovršen, imao je brzinu od 35 kilometara na sat.

Foto: VCG

Foto: VCG

Godine 2019. puštena je u promet brza željeznica Peking-Zhangjiakou, prva inteligentna brza željeznica na svijetu s brzinom od 350 kilometara na sat.

Foto: VCG

Foto: VCG

Cassandra Melina Galvan, studentica medicine na Portland Community Collegeu i trenutno sudjeluje u programu studija kineskog jezika na Pekinškom normalnom sveučilištu, bila je duboko impresionirana “kineskom brzinom”.

Foto: VCG

Foto: VCG

“U Pekingu se razna dostignuća visoke tehnologije primjenjuju u svakodnevnom životu. Još se nisam vozila brzom željeznicom, ali često se vozim autobusima i podzemnom željeznicom. U usporedbi sa Sjedinjenim Državama, ovdje je javni prijevoz čišći, sigurniji, i praktičniji.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.