Kinesko ministarstvo trgovine pozvalo na uzajamno korisnu suradnju i zdravu konkurenciju između Kine i EU-a

Foto: VCG

Kinesko ministarstvo trgovine pozvalo je Kinu i Europsku uniju da pravilno rješavaju gospodarske i trgovinske napetosti kroz dijalog i konzultacije, zagovaraju suradnju u kojoj svi pobjeđuju i pozdravljaju zdravu konkurenciju.

Trebalo bi uložiti napore kako bi udovoljili legitimnim zabrinutostima obiju strana i izbjegli eskalaciju trgovinskih napetosti, priopćilo je ministarstvo.

Ministarstvo je održalo simpozije s poduzećima i poslovnim udruženjima financiranim iz Kine u zemljama poput Španjolske, Portugala i Grčke. Neki poslovni predstavnici izrazili su zabrinutost jer EU kontinuirano potiskuje kineska poduzeća na temelju takozvane poštene konkurencije.

Kineski ministar trgovine Wang Wentao rekao je da su optužbe za “nepoštenu konkurenciju” protiv Kine neutemeljene te da je pošteno tržišno natjecanje konsenzus svih zemalja i kamen temeljac međunarodne razmjene te ga ne može definirati nekoliko zemalja.

Kina zagovara uzajamno korisnu suradnju, ali ne izbjegava konkurenciju niti je se boji. Pozdravlja zdravu konkurenciju i protivi se zlonamjernoj konkurenciji koja je osmišljena za obuzdavanje i potiskivanje, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.