Ljetni atelje Muzeja likovnih umjetnosti!

Interaktivni program za djecu i mlade Ljetni atelje pokrenut je u Muzeju likovnih umjetnosti u ljeto 2017. godine, a pobudio je velik interes publike te naišao na iznimno dobar odaziv i pozitivne reakcije djece. Radi se o projektu koji nudi istraživanje svijeta umjetnosti, proučavanje različitih likovnih tehnika, primijenjene umjetnosti te stvaranje vlastitih radova.

Zanimljivost je da se ove godine Ljetni atelje seli u Sportsku akademiju, a polaznici radionica uživat će u kreativno – likovno – sportskom okuženju uz vrhunske stručnjake te na taj način kvalitetno iskoristiti slobodno vrijeme praznika. Fizička aktivnost potiče oslobađanje hormona sreće, stoga aktivna djeca bolje upravljaju svojim raspoloženjem i emocionalno su inteligentnija. Svjetska zdravstvena organizacija promiče umjerenu tjelesnu aktivnost za djecu i mlade jer je niz istraživanja pokazalo da redovita tjelesna aktivnost utječe na pravilan rast i razvoj djece. Shodno tomu, ovogodišnje će radionice Ljetnog ateljea biti podijeljene u dva dijela i to sportski i kreativno – likovni dio. Osječko – baranjska županija 2024. godine okitila se titulom Europske regije sporta kojom promovira i jača sport te potiče nova ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih svojih sportašica i sportaša. Stoga je Ljetni atelje još jedna u nizu aktivnosti u Osijeku, središtu Osječko – baranjske županije, Europske regije sporta 2024.

Na zanimljivom putovanju kroz svijet umjetnosti razvijamo dječji kreativni potencijal, zanimanje i ljubav prema likovnosti te između ostaloga sadržajno obogaćujemo ljetne praznike našim malim sugrađanima. Svaka radionica ima svoj smisao i razvija dječju maštu.

Radionice će se održavati tijekom dva tjedna, od 24. lipnja do 1. srpnja 2024. godine, dakle od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 9:00 – 12:00 sati.

  1. TJEDAN: 24. 6. – 27. 6.
  2. TJEDAN: 1. 7. – 4. 7.

Ljetni atelje namijenjen je učenicima nižih razreda osnovne škole, a cijena tjedne ulaznice je 16,00 eura po polazniku.

Prijaviti se može putem linka objavljenog na Facebook stranici Muzeja likovnih umjetnosti ( https://forms.gle/S13hFqPwvx2GSshc8 ).

Sve dodatne informacije možete saznati pozivom na broj +385912213586 ili e-maila kdvetengl@gmail.com. Kontakt osoba je Kristina Delalić Vetengl, viša kustosica pedagoginja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.