U osječkom kinu Urania održana svečanost na kojoj je kinu dodijeljena godišnja nagrada Europa Cinemasu kategoriji „Najbolje aktivnosti za mladu publiku / Best Young Audience Activities“.

Kako smo već pisali, nagradu „Best Young Audience Activities“ dodjeljuje Europa Cinemas u sklopu Creative Europe programa, potprograma MEDIA, kao najprestižniju nagradu koja se može dodijeliti jednom kinu za programe u području razvoja publike na europskoj razini.

Nagradu je direktorici Marijani Bošnjak i njezinom timu uručila Maria Magdalena Gierat, članica Izvršnog odbora Europa Cinemas. Gierat je u kratkom pozdravnom govoru navela kako je kino Urania dobilo nagradu za rad s mladom publikom svih uzrasta, od osnovne škole do studenata, što je iznimno važno jer se na taj način potiče strast za kinom od najmlađeg uzrasta, a rad s mladima je rad s budućom kino publikom.

Direktorica Kinematografa Marijana Bošnjak u zahvalnom govoru je istaknula kako joj je posebno drago što su dobili ovu nagradu jer kino Urania godinama ima poseban odnos s publikom koja sudjeluje u izboru filmova, predstava i ostalih programa te vjerno dolazi u kino.

Marijanine riječi potvrdili su i pozdravni govori nekih od redovnih posjetitelja kina, od djece iz osnovne škole u Bizovcu, do studenata i odraslih koji su na neki način bili i ostali vezani uz najstarije osječko kino.

U sklopu svečanosti održana je i besplatna premijerna projekcija francuske komedije „Plivaj muški“, a poslije projekcije uslijedio je i prigodni domjenak i druženje u holu kina uz DJ-a i plesnu glazbu.

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.