radonačelnik Ivan Vrkić, predsjednik Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije Ante Vučemilović Šimunović i članovi Izvršnog odbora obišli su danas radove na izgradnji osječke Kuće nogometa u Kupskoj ulici.

Ukupna vrijednost radova na objektu iznosi oko 4 i pol milijuna kuna, od čega je najveći dio (3 i pol milijuna kuna) osigurao Hrvatski nogometni savez, a ostatak financiraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Grad je k tomu na ovoj lokaciji ustupio HNS-u zemljište za simboličan iznos (1950 kuna mjesečno) na više od 40 godina.

Građevinski radovi napreduju planiranim tempom te se očekuje da će biti gotovi u proljeće 2019. Predstavnik tvrtke M-ing koja je projektant i nadzornik radova istaknuo je kako su trenutačno u izradi fasade i njezinih kosih dijelova. U sljedećih tjedan do dva dana zgrada će se zatvoriti, a zatim slijedi unutarnje uređenje koje se može izvoditi i po zimi.

Kuća nogometa, budući reprezentativni objekt, bit će troetažna višenamjenska građevina s otprilike 600 m2 korisnog prostora gdje će se, osim ureda NK Osijek i Nogometnog saveza Osječko-baranjske županije, nalaziti i Muzej nogometa.

Gradonačelnik Vrkić izrazio je zadovoljstvo napretkom radova, ali i brojnim projektima vezanim uz razvoj sporta u Osijeku, od kojih su najveći Sokolski domkamp Škole NK Osijeka i Kuća nogometa.

“Vidi se da mi nastavljamo jedan slijed izgradnje ozbiljne infrastrukture u sportu. Time pokazujemo da je Osijek pravi sportski grad koji prednjači u infrastrukturi, ali i u sportskim rezultatima.”

izjavio je Vrkić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.