Uspješno je provedeno županijsko natjecanje u elementarnoj robotici „12. Robokup“ Osijek 2019.

Robokup je ekipno natjecanje učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske u elementarnoj robotici. Natjecateljsku ekipu čine 3 učenika viših razreda osnovne škole, a na Robokup ih dovodi njihov mentor u školi ili udruzi tehničke kulture.

Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek organizirali su županijsko natjecanje iz elementarne robotike. Na natjecanje se prijavilo ukupno 12 natjecatelja, od kojih je sudjelovalo 9 sudionika: 5 učenica i 4 učenika. Natjecatelji su bili učenici osnovnih škola, od petog do osmog razreda. Sudjelovali su učenici iz pet osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije.

Natjecatelji su rješavali dva radna zadatka, od kojih se prvi zadatak sastojao od spajanja strujnog kruga, a drugi zadatak je bio programiranje robotskog vozila.

Prvo mjesto – s maksimalno ostvarenim brojem bodova osvojila je ekipa iz Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, koja se sastojala od sljedećih učenika: Matej Bogi, David Dankoš i Ana Perkunić te mentora gospodina Zdenka Kupanovca.
Drugo mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne škole Ladimirevci, koja se sastojala od sljedećih učenika: Patricia Perak, Lucia Đurin i Petra Poljak te mentorice gospođe Violete Kardoš, prof.
Treće mjesto osvojila je ekipa iz Osnovne Škole Tenja, koja se sastojala od sljedećih učenika: Lara Almaši, P.P. i I.J. te mentorice gospođe Katarine Tomić, prof.
Ekipe koje su završile natjecanje na prvom, drugom i trećem mjestu ostvaruju pravo nastupa na državnoj razini natjecanja, koja će se održati u Stubičkim toplicama, u hotelu „Matija Gubec“ u razdoblju od 25. do 27. siječnja 2019. godine.

Ovim putem, čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i ostvarenom plasmanu. Zahvaljujemo svim mentorima koji su pripremili svoje ekipe i ocjenjivačkom povjerenstvu na provedbi natjecanja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.