Objavljen je javni natječaj za osnivanje prava građenja u poduzetničkoj zoni dugoočekivanog IT parka u Gackoj ulici u Osijeku.

Tvrtke koje u posljednjih 6 mjeseci zapošljavaju minimalno 15 zaposlenika u području IT djelatnosti mogu se prijaviti na natječaj koji će biti otvoren na ne određeno vrijeme ili do popunjavanja devet građevinskih čestica veličine od 1200 do 1900 četvornih metara. Na natječaju koji je danas objavljen na stranicama grada također je istaknuto kako će početni iznos godišnje naknade za pravo građenja na nekretninama iznositi 1.38 eura po četvornom metru.

„Grad Osijek tom je prilikom imenovao posebno povjerenstvo koje će jednom mjesečno pregledavati pristigle ponude te izabrati najpovoljnijeg ponuđača. S njim će potpisati ugovor o pravu građenja prema kojem se ponuđač obvezuje u roku od 24 mjeseca ishoditi svu potrebnu tehničku dokumentaciju za izgradnju objekata u idućih 48 mjeseci” , istaknula je konferenciji za novinare prilikom predstavljanja objave zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Dodala je kako tek u trenutku ispunjavanja uvjeta ponuđač stječe pravo korištenja ranije definiranih i usvojenih olakšica za program poduzetničkog IT parka, čiji bismo prvi izgled trebali vidjeti 2021. godine.

  • prenosimo s HRT Radio Osijeka

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.