Prava veteranka na osječkoj tržnici je Dragica Čakalo iz Šodolovaca koja tu prodaje već 45 godina, koliko se i bavi proizvodnjom mlijeka i sira. Na tržnici je triput tjedno, svake srijede, petka i subote, što je dobro poznato njezinim stalnim kupcima.

– Počela sam dolaziti na tržnicu već u dobi od 16 godina i činit ću to dokle god budem mogla. Imam 9 krava i 18 ovaca. Prodajem svježi kravlji sir i vrhnje, ali i dimljeni sir i tvrdi sir s ljutom paprikom i vlascem, kao i ovčji sir.

– Svih ovih godina koliko dolazim na tržnicu stekla sam puno stalnih mušterija, ali u posljednje vrijeme primijetim da je u Osijeku sve manje naroda pa je i pijaca praznija, manje je kupaca. Ne znam hoće li tko nastaviti moj posao i hoće li biti potrebe za tim. Sin mi je doktor veterine i pomaže mi uz svoj posao koliko može, a pomaže i snaha, kći i zet, kao i moj muž. Svi smo u tome.

– Težak je to posao, ne znam bi li djeca to htjela i mogla nastaviti. Recimo, kad idem na tržnicu ustajem u 3.40 sati, a nastavljam raditi i kad se vratim kući. Vidjet ćemo, za sada je dobro ovako pa dok ide, rekla je Dragica Čakalo.

  • prenosimo iz magazina Tržnica Danas

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.