Privlačan kreativni kutak prodajno je mjesto Osječanke Emeše Bubanj, vlasnice Obrta za cvjećarsko-aranžerske usluge ”Tera”. Ova zaljubljenica u cvijeće kaže da je cijeli život na tržnici jer su se i njezini roditelji bavili cvjećarstvom. Prije dvadeset godina sa suprugom je registrirala vlastiti obrt, iako je po zanimanju pravnica.

– Dvanaest sam se godina bavila pravom, no nisam se pronašla u struci. Moj je prvi posao bio kod roditelja u cvjećarnici i ta mi je ljubav ostala. Mislim da je to – to. Zaista uživam u svom poslu, kako u aranžiranju cvijeća, tako i u izravnom kontaktu s ljudima, ovdje na tržnici. Završila sam tečaj aranžiranja u Amsterdamu, u sklopu Programa cjeloživotnog učenja Erasmus. Znači, mi ne prodajemo cvijeće, nego uslugu, budući da smo uslužna djelatnost. To znači da ne mogu prodati niti jedan cvijet, a da nije prošao moje ruke, odnosno da od njega nisam napravila buket, objasnila je Emeše Bubanj i nastavila:

– Rad na tržnici nije lagan i to zaista treba voljeti. Zimi je hladno, ljeti vruće. Bez volje i entuzijazma nije lako izdržati jer je svakim danom sve teže. Može se raditi i suhoparno, ali to nije to. Kontakt s kupcima je dragocjen, a odnosi s ostalim prodavačima korektni, iako je konkurencija velika. Činjenica je da 90 posto aranžmana radim za groblje, za pokope ili godišnjice smrti. Nažalost, ali tako je. Ljudi za te prigode ne propuštaju kupiti cvijeće. No ja volim izrađivati te aranžmane, više nego za neke druge prigode, rekla je naša sugovornica. Zanimljivo, kćerka i zet poći će njezinim stopama te su također otvorili cvjećarski obrt što možda ipak nagovješćuje vedriju budućnost uz nastavak obiteljske tradicije.

  • prenosimo iz magazina Tržnica Danas

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.