Župan Ivan Anušić sastao se u Osijeku s predstavnicima izaslanstva poslovne asocijacije iz Kine čiji je dolazak organizirala je CSEBA, Kinesko-južnoeuropska asocijacija, a obišli su osječke riječnu i zračnu luku.

Anušić je istaknuo kako bi nakon prvog sastanka bilo neozbiljno licitirati s iznosima mogućih investicija, ali očekuje da će se, nakon nekoliko razgovora, prema javnosti izaći i s konkretnim stvarima: “Osječka riječna luka ima potencijal zato što je preko Drave i Dunava poveznica s Crnim morem, i to je jedan od rijetkih riječnih puteva do Crnog mora. Zračna luka je vrlo dobro pozicionirana, zbog svog geografskog položaja i potencijala, kako u putničkom, tako i u teretnom prometu, istaknuo je Anušić dodavši kako su Županiji potrebni ulagači koji neće ulagati samo u kupnju koncesije, već koji će ovdje donijeti posao, protok robe i ljudi”, rekao je.

Govoreći o mogućnostima za buduća ulaganja kineska poduzetnica Jian Yu kazala je kako je ovo prvi dolazak u Osijek, nakon koje investicijski tim treba analizirati mogućnosti te napraviti evaluaciju, od koje će se krenuti dalje: “Smatramo kako je poljoprivredna proizvodnja ovoga kraja iznimno zanimljiva, a istovremeno smo odlučili pogledati riječnu i zračnu luku te procijeniti njihov potencijal. Ovo je naš prvi posjet Osijeku tako da tek moramo proučiti dokumentaciju koju smo ovdje dobili. Tek nakon toga ćemo sve to predati našim investicijskim timovima koji će procijeniti eventualnu isplativost ulaganja u ovaj kraj”, rekla je Yu.

Predsjednik CSEBA-a Mario Rendulić podsjetio je kako je kineski premijer Li Kequiang, tijekom nedavnog posjeta Hrvatskoj, kazao da će se sva područja Hrvatske nastojati uključiti u njihove planove investicija i gospodarske suradnje, ocijenivši kako je “ova godina idealna prilika za to”.

Predstavnik Agencije Osijek Danas Željko Pavković, koji već deset godina promovira suradnju Hrvatske i Kine i svesrdno radi na povezivanju, naglasio je kako se otvaraju brojne poslove mogućnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.