Međunarodna kolonija mladih otvorena je 16. put u Ernestinovu, mjestu nadaleko poznatom po kiparskoj koloniji. Prilika je to djeci da kreativno i u dobrom društvu provedu proljetne praznike, a ovaj put zajednička je tema radionica – igra.

Za koloniju je svake godine veliko zanimanje pa se i ove godine okupilo oko 150 polaznika koji će tri dana stvarati na deset radionica – 6 likovnih, 3 scenske i radionici pod nazivom “Plamena ptica” za osobe s posebnim potrebama.

Očekivano, najviše je polaznika kiparske radionice pa su formirane dvije skupine djece koja stvaraju pod budnim okom jednog od osnivača najpoznatije kiparske kolonije u Hrvatskoj Mate Tijardovića. Kako nam je rekao, već sada na “velikoj” koloniji sudjeluju umjetnici koji su kao djeca polazili koloniju mladih. Ove godine, zbog zanimanja djece, u dvije skupine podijeljena je i slikarska radionica.

Na svečanosti otvorenja tradicijske su igre pokazala djeca iz Dječjeg vrtića “Sjenčica”, a plesnu točku izvele su polaznice Plesnog studija “Shine”.

Brojna djeca iz drugih dijelova zemlje samo su zbog kolonije na tri dana doputovala u Slavoniju, a stigli su i iz Slovenije te Bosne i Hercegovine. Nakon radionica, održat će se završna izložba, a mnogi od polaznika vratit će se i dogodine na još jedno druženje u Ernestinovu.

ČETVRTAK 25. travnja

9:00 – početak rada u radionicama

10:00 – 15:00 – gostovanje slobodnih umjetnika u holu OŠ Ernestinovo

12:00 – 13:00 – ručak za sve sudionike Kolonije

13:00 – 15:00 – postavljanje izložbenog programa

15:00 – 16:00 – izložba likovnih radova

16:00 – svečano zatvaranje Kolonije i prezentacija radionica

  • izvor Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.