Premijer Andrej Plenković održao je u Vladi sastanak s izaslanstvom najveće kineske brodograđevne tvrtke – China Ship Building Industry Corporation. Razgovaralo se o Uljaniku i Trećem maju, odnosno mogućnosti kineskih ulaganja u hrvatska brodogradilišta.

Hu Wenming, predsjednik uprave China Shipbuilding Industry Corporation rekao je nakon sastanka da im je premijer Plenković predočio vrlo otvoreno i potanko, svoju ponudu za dva hrvatska brodogradilišta koja će i posjetiti. – Razumjeli smo da brodogradnja u Hrvatskoj ima veoma dugu tradiciju i važnost  u hrvatskom gospodarstvu. Mi smo, osim direktora operacija i proizvodnje naše kompanije doveli i odvjetnike i predstavnike investicijskih banaka. Kad svi zajedno pogledamo stanje, u potpunosti ćemo razmotriti mogućnosti i odrediti svoje stajalište u vezi s ponudom, dodao je.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku su bili i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar financija Zdravko Marić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.