Do 11. svibnja i u Osijeku se prikupljaju potpisi za izmjene Zakona o mirovinskom sustavu u sklopu sindikalne inicijative “67 je previše”.

Osječani su u središtu grada potpisivali inicijativu triju sindikalnih središnjica (Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata), koja već u svom nazivu “67 je previše” nosi jedan od glavnih zahtjeva za izmjene Zakona o mirovinskom sustavu. Referendumsko pitanje je napisano u obliku zakonskoga prijedloga i ako raferendum bude uspješan, a treba mu 385.000 potpisa, građani će svojim glasovanjem izravno usvojiti novi Zakon kojim će dob za odlazak u mirovinu biti 65 godina, a ne 67. Trajno umanjenje prijevremenih mirovina s 0,3 smanjilo bi se na 0,2 posto po mjesecu ranijeg odlaska u mirovinu. Osječani ističu kako je neizdrživo raditi do 67. godine, jer su do tada “istoršeni i umorni”, a nakon desetljeća rada treba, rekli su, uživati u obitelji i onome što su radeći stvorili.

1 KOMENTAR

  1. Po mom je to previse sa posla na groblje,a tko bi radijo duze nek radi nek se da izbor jer ovako se ne moze opustit i odmorit u mirovini!

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.