U proračunu Osječko-baranjske županije za ovu godinu planirano je 8 milijuna i 500 tisuća kuna za projekte poticanja poduzetništva. Čulo se to na konferenciji za novinare na kojoj su govorili pročelnica Odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Kako su kazali, za provedbu ovih poziva u proračunu je planirano 2,15 milijuna kuna. Najveći dio (1,5 milijun kuna) namijenjen je za potpore za pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja, a rebalansom proračuna osigurano je dodatnih milijun kuna, što ukupna sredstva ove potpore povećava na iznos od 3,1 milijun kuna.

“U zadnje dvije godine potpore za poticanje gospodarstva povećali smo gotovo dvostruko. To pokazuje jasan smjer u komu ide Osječko-baranjska županija, a već se osjeti kroz realizaciju projekata na terenu, povećanje broja zaposlenih i obrta te građana koji žele ovdje ostati i graditi svoju budućnost kroz obrtništvo i poduzetništvo. Naravno, to nije konačno jer ćemo i dalje raditi te tražiti modele kako još jače i kvalitetnije poticati poduzetništvo na području naše županije”, kazao je župan Ivan Anušić. Naglasio je kako je u zadnjih godinu dana broj poslovnih subjekata na području županije povećan za 400.

Za projekte poticanja poduzetništva u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2019. godinu osigurano je ukupno 8,6 milijuna kuna, od čega je za projekt „Pokretanje, razvoj i unapređenje poslovanja” namijenjeno 2,5 milijuna kuna. Osječko-baranjska županija na taj način nastoji aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, što provodi kroz 11 programskih aktivnosti 30-ak projekata poticanja poduzetništva, istaknuto je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.