Proizvodnju svježeg sira Biserka Tuksar iz Lipovca Hrastinskog pokraj Vuke preuzela je od svoje majke. Već 25 godina svoje proizvode prodaje na osječkoj tržnici i to svaki dan osim ponedjeljkom. Vedrog je duha, strpljiva i uvijek nasmijana.

Uporna sam i imam puno volje za rad, a takva je u poslu bila i moja mama koja me naučila raditi. Bilo nas je puno braće i sestara, bili smo siromašni, morali smo raditi i kad sam došla do razine da to mogu sama, objeručke sam se prihvatila posla. Svekrva mi je također prodavala na tržnici, tako da nam je to svima blisko. Imam pet krava i proizvodim svježi sir, vrhnje, tvrdi sir i maslac.

Najviše se prodaju sir i vrhnje, iako je sve manje mušterija. Primijetila sam da ih je unazad tri godine puno otišlo iz grada, neke više uopće ne vidim na tržnici, a mnogi su stariji umrli.

Mladi nemaju naviku kupovanja na tržnici, radije kupuju u trgovinama. Imam troje djece, imaju svoje zanate, a ponekad mi pripomognu u poslu, kao i suprug, ali vjerujem da neće nastaviti ovaj posao kad ja više ne budem mogla, rekla je Biserka i naglasila da joj je drago da je svojoj djeci omogućila ono što ona nije imala te da joj je još želja svakom od njih steći krov nad glavom. To joj je, kaže, dodatna motivacija za rad.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.