Iako je, kako kaže, u svom pravom elementu dok traje sezona jagoda i malina, Dragomir Šarić iz Višnjevca uzgaja i povrće te redovito dolazi na tržnicu skoro 15 godina. Toliko dugo se i bavi poljoprivredom, obrađujući dva jutra unajmljene zemlje u Tvrđavici.

– Supruga je to potencirala, voljela je raditi na zemlji pa sam se i ja priključio. A učinio sam to i iz nužde jer mirovina nije vrijedna spomena. Uzgajamo skoro sve vrste povrće, za svaku sezonu ponešto. Ne može se na tome obogatiti, ali može se pristojno živjeti i dopuniti mirovinu. Ima divnih mušterija, a i manje divnih kao u svakom poslu. Ali svakako je više simpatičnih i zbog njih se isplati raditi, a ja se uvijek trudim biti ljubazan. Kad je roba kvalitetna, onda se i proda, tu nemam prigovora, rekao je Šarić. Dodao je da ima dvojicu sinova koji su policajci, ponekad uskoče kad treba raditi na zemlji, ali ne bi preuzeli taj posao.

– Priča se da ovdje nema posla, vrijedni mladi ljudi odlaze u inozemstvo i tamo si nađu posao. Međutim, ima i ovdje posla, samo treba htjeti raditi. Kaže se da je novac svuda oko nas, samo ga treba znati uzeti, zaključio je Šarić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.