Navodno će u dogledno vrijeme biti otvorena kinesko-hrvatska radna soba po uzoru na ” Sobu” u Rusiji.

To bi bila nužnost i sve ide u tom smjeru – napominje Željko Pavković iz Agencije Osijek Danas, tvrtke koja cijelo jedno desetljeće uspješno surađuje s NR Kinom i tamošnjim China Radio Internationalom.

Vjetra u leđa toj tezi daje nedavni posjet kineskog premijera Li Keqiang Hrvatskoj, koji je tom prigodom istaknuo kako su Hrvatska i Kina spremne otvoriti “dijamantno razdoblje” u svojim odnosima.

Vijest koja je dobro primljena među predstavnicima hrvatskih medija je činjenica kako su kineska medijska grupa i ruske novine Rosijskaja gazeta zajednički uspostavile kinesko-rusku radnu sobu za komentare u Moskvi.

Pokrenut će, doznaje se, programe komentara u okviru radne sobe i zajednički planirati članke vezane s glavnim pitanjima i događajima vezanim uz kinesko-ruske odnose kao što su uzajamni posjeti čelnika. 70. obljetnica uspostave diplomatskih veza, inicijativa Pojas i put i Euroazijska ekonomska unija. Komentari će pružiti uvid u budući trend razvoja sveobuhvatnog strateškog partnerstva koordinacije Kine i Rusije i usredotočiti se na novi napredak ostvaren kroz bilateralnu suradnju. Članci će biti objavljivani u tiskanom izdanju Rosijskaje gazete i službenoj internetskoj stranici.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.