Jedanaest osoba, među njima i ravnatelj Nacionalnog parka Brijuni te šef Parka prirode Kopački rit, policajci i inspektori osumnjičeno je za primanje i davanje mita, zloporabu položaja i ovlasti, trgovanje utjecajem te poticanje na ta kaznena djela.

Prvookrivljeni je policijski službenik granične policije Beli Manastir, doznaje se priopćenja USKOK-a. On je početkom ove godine povukao poteze kako bi jedan od osumnjičenika, koji je otkriven da u automobilu prevozi odstrijeljenu divljač bez propisane dokumentacije prošao bez prekršajne kazne, te kako bi mu se naknadno napravila potrebna dokumentacija.

Nadalje se navodi i krivotvorenje dokumentacije za lov, podmićivanje i korištenje autoriteta u službi kako bi se lažirali izvještaji o lovnoj dokumentaciji ili zaustavilo pokretanje prekršajnog postupka zbog protuzakonitog ribolova, što je plaćeno većim količinama raznih vrsta roba.

U sve to umiješani su policijski službenici, ribar, ribarski inspektor, ali i ravnatelji Nacionalnog parka Brijuni i Parka prirode Kopački rit. Zbog dobrih poslovnih i osobnih odnosa ravnatelj Parka prirode Kopački rit tražio je od kolege s Brijuna da mu bez natječaja zaposli nećaka. Ravnatelj Kopačkog rita također je jednom od osumnjičenika, kandidatu za radno mjesto čuvara prirode, u namjeri da na pisanom testiranju ostvari najbolji rezultat dao test na uvid prije testiranja i ocijenio ga najvišom ocjenom.

Nitko za sada ne želi dati izjave kojima bi se pojasnile sumnje zbog kojih je policija USKOK-u podnijela kaznenu prijavu te devetero od 11 osumnjičenih pritvorila.

USKOK je u međuvremenu sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.