Sa službenog prvenstva Hrvatske u Osijek stigla po jedna zlatna i srebrna medalja, te dvije brončane.

Kadetkinje KOP Retfala Osijek nakon teških borbi na užarenom pijesku zagrebačkog Jaruna postale su prvakinje države za 2019. godinu, juniorke i mlađe kadetkinje osvojile su treća mjesta, a kadeti su postali viceprvaci.

U organiziciji Hrvatskog odbojkaškog saveza slavile su nakon mukotrpnog igranja u skupini i pobijedama u polufinalu protiv KOP Opatije, i nakon što su u finalu pobijedile pulski Žal Banjole. Za KOP Retfalu su igrale Petra Dugandžić, Lara Matusina, Lucija Mandić, Rea Rajndl, Inga Rukovanjski, Petra Mrak, Taisa Weinand i Nika Višević. Iste djevojke, nakon odličnih utakmica posebno Petre Dugandžić, Lare Matusine, Ree Rajndl i Lucije Mandić i u jakoj juniorskoj konkurenciji su oduševile.

U polufinalu su ispali od KOP Žnjan iz Splita da bi u borbi za treće mjesto nadjačale KOP Čakovec. U obje konkurencije, i u kadetskoj i u juniorskoj nastupile su i odbojkašice KOP AOK Osijeka i u svojim skupinama bile treće tako da nisu ušli u borbu za medalje. Ali odlične nastupe bilježe u toj ekipi u obje konkurencije Sunčica Jurković, Katarina Domjanović, Karla Krstić, Dea Kopljar, Ela Lazarević, Dora Đurišić, Ana Ivanković i Anja Kolarević.

Inga Rukovanjski, Taisa Weinand, Petra Mrak i Nika Višević su u nedjelju ostvarile veliki uspjeh kada su osvojile 3. mjesto za mlađe kadetkinje nakon što su uvjerljivo bile prve u svojoj skupini. Posebno je vrijedno jer se u polufinalu povrijedila Wienand koja je stisla zube i odigrala na jednoj nozi i polufinale, ali i borbu za treće mjesto kada su djevojke slavile nad mlađim kadetkinjama iz Ivaneca. Djevojkama iz Ivaneca i treneru moramo priznati pravi i sportski fer nastup jer su cijelu utakmicu koliko je god to bilo moguće izbjegavali servirati i prebacivati loptu na povređenu osječku odbojkašicu. U istoj konkurenciji u skupini nisu imale sreće pjeskašice KOP AOK Osijeka, one u polufinale nisu ušle zahvaljujući upravo slabijoj poen razlici, tako da su se petim mjestom zadovoljile Marija Majstrović, Iva Jakić, Helena Floreani, Sara Đurišić, Bruna Kovačić, Ivana
Vrdoljak, Sunčica Alduk.

Za obje osječke ekipe u kategoriji najmlađih kadetkinja, onoj za djevojčice rođene 2006. godine i mlađe nastupile su Ana Kretonić, Csilla Rukovanjski, Lucija Šoš, Tara Ileš, Ariana Tapšanji, Mija Antolović, Lucija Barišić, Eni Vukmirović, Iva Ubrekić i Vita Atalić. Kako su i po dvije godine mlađe od izlaznog godišta ovo je bilo pravo školovanje. Odlično su se borile, ali nisu prošle skupine.

KOP Retfala je osvojila i srebrnu medalju u muškoj kadetskoj konkurenciji. Za razliku od djevojaka gdje je znatno veći broj ekipa, HOS može biti zadovoljan i što je nakon dugo vremena održani muško prvenstvo pa su tri ekipe KOP Umag, KOP Retfala i KOP Siget pravi heroji skupiviš odbojkaše i odigrale međusobno po dvije utakmice da bi dobili prvaka i u ovoj kategoriji. Za KOP Retfalu nastupili su Mislav Karačić, Dino Šoš, Kristijan Bećeheli i Bruno Krajnović koji su nas oduševili odlčnim igrama posebice znajući da su u ovoj konkurenciji, starijoj, završili nakon što nije bilo dovoljno ekipa za njihov uzrast, mlađih kadeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.