Osijek će u skladu s Europskom direktivom do 2020. godine odvajati 50 posto komunalnog otpada, a ostatak otpada razvrstavati i primjereno zbrinjavati, uvjereni u su Gradu Osijeku.

S tim u vezi najavljeno je otvaranje retfalačkog i gornjogradskog reciklažnog dvorišta.

Kada se otvore još dva reciklažna dvorišta, u sva tri, računajući i ono na Jugu II, moći će se ući samo s unikomovom karticom. Na taj će se način evidentirati otpad, a karticom ćete se identificirati kao građanin Osijeka te da ste fizička osoba, a ne primjerice obrtnik, rekao je direktor Unikoma Davor Vić.

Također, iz Unikoma obavještavamo korisnike usluga u reciklažnim dvorištima da će se od 01.10.2019. godine (utorak) ulazak moći obaviti isključivo s korisničkim karticama.

Građevinski otpad do 200 kg građani pak mogu dovoziti na odlagalište Lončarica Velika, a za količine iznad 200 kg potrebno je isti odvesti na Reciklažno dvorište za građevinski otpad u Sarvašu.

Također, od 01.10. dolazi i do promjene vezane uz odlaganje biootpada. Od navedenog datuma biootpad odlaže se isključivo na Kompostani koja se nalazi na Biljskoj cesti.

Radno vrijeme odlagališta Lončarica Velika je od ponedjeljka do petka od 7:00 do 19:00 sati.

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta u Sarvašu je radnim danom od 8:00 do 15:00 sati te subotom od 8:00 do 13:00 sati.

Radno vrijeme Kompostane je radnim danom od 7:00 do 19:00 sati te subotom od 8:00 do 13:00 sati.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.