Hrvatska je održala događaj za Dan hrvatskog paviljona na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu. Na događaju su sudjelovali hrvatski veleposlanik u Kini Dario Mihelin, direktor Hrvatskog turističkog ureda, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, kao i osobe iz drugih krugova.

U govoru je hrvatski veleposlanik Dario Mihelin pozitivno ocijenio razvoj bilateralnih odnosa Kine i Hrvatske. Prema njegovim riječima, u travnju ove godine se u Dubrovniku održao osmi Samit čelnika Kine i zemalja srednje i istočne Europe te je kineski premijer Li Keqiang uspješno posjetio Hrvatsku. Suradnja između naše dvije zemlje ostvaruje aktivan napredak. Veleposlanik je izrazio nadu da će osobe iz trgovine dvije zemlje u potpunosti iskoristiti platformu Kineskog međunarodnog uvoznog sajma i unaprijediti razvoj međusobne trgovine.

Kad je riječ o sudjelovanja Hrvatske na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je rekao da je Kina putem održavanja Kineskog međunarodnog uvoznog sajma uputila jasan signal da će povećati uvoz. “Za Hrvatsku to predstavlja priliku koja se ne može propustiti i to je razlog zbog kojeg smo opet tu”, naveo je Burilović. Prema podacima, vrijednost trgovine između Kine i Hrvatske je u 2018. premašila milijardu dolara, a hrvatski izvoz u Kinu je porastao za 25%. To pokazuje da su hrvatski proizvodi konkurentni na velikom kineskom tržištu.

Ove godine se obilježava Godine kulture i turizma između Kine i Hrvatske. U prvih deset mjeseci je broj kineskih turista koji su posjetili Hrvatsku porastao za 20%. Državni tajnik Ministarstva turizma Frano Matušić je izjavio da je Hrvatska shvatila važnost kineskog tržišta i trenutno ulaže napore za privlačenje kineskih turista putem raznih turističkih načina.

CRI

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.