Povodom obilježavanja prve godišnjice rada Područnog ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Osijeku, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak organizirala je radionicu za predstavnike medija na temu „Stereotipi i predrasude o osobama s invaliditetom u hrvatskim medijima“.

Uz predstavnike medija sudjelovali su predstavnici civilnog društva te djelatnici institucija koji su zaduženi za komuniciranje s javnošću.

Iz priopćenja izdvajamo:

Istaknuto je da se otvaranjem Područnog ureda uspjelo u znatnoj mjeri osobama s invaliditetom na području Slavonije, Baranje i Srijema približiti informacije o pravima koja imaju, o tome gdje i na koji način ta prava mogu ostvariti i kome se obratiti u slučaju kršenja njihovih prava te kako se zaštiti od diskriminacije na temelju invaliditeta. Kao jedan od pokazatelja važnosti otvaranja područnih ureda pravobranitelja za osobe s invaliditetom istaknuto je da se u prvih godinu dana Područnom uredu u Osijeku u gotovo 1300 navrata obratilo preko 400 osoba s invaliditetom, članova njihovih obitelji, predstavnika udruga, djelatnika raznih ustanova i institucija te zainteresiranih građana. Postupajući po tim obraćanjima (upitima, zamolbama, zahtjevima, pritužbama, obavijestima…), provedeno je preko 600 radnji i aktivnosti iz nadležnosti pravobraniteljice (savjetovanja, preporuke, upozorenja, prijedlozi, obilasci, obavijesti, sastanci…). 

Priopćenje u cijelosti: Priopcenje za medije povodom održane radionice za novinare o medijskom izvještavanju o osi

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.