Kina i Mianmar su u subotu obećali da će povećati komunikaciju i razmjene na visokoj razini, rečeno je na sastanku održanom između državne savjetnice i ministrice vanjskih poslova Mianmara Aung San Suu Kyi i kineskog državnog vijećnika i ministra vanjskih poslova Wang Yija koji je u posjeti Mianmaru.

Wang je naglasio kako se Kina uvijek pridržava demokratizacije međunarodnih odnosa, zagovara ravnopravnost među zemljama, protivi se uplitanju u unutarnje poslove drugih zemljama i ne odobrava kompliciranje bilateralnih pitanja uključivanjem više strana.

Wang je rekao kako će razvoj Kine donijeti prilike svijetu, naročito susjednim zemljama, a Kina će čvrsto stajati s narodnom Mianmara tijekom budućeg razvojnog procesa zemlje.

Suu Kyu je rekla kako cijeni podršku koju Kina pruža u zaštiti nacionalnog suvereniteta, protivljenju inozemnog uplitanja i promicanju društvenog i gospodarskog razvoja Mianmara, dodajući kako je Mianmar voljan povećati komunikaciju s Kinom u međunarodnim i regionalnim pitanjima i zajednički se pridržavati svrhe i principa Povelje UN-a.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.