Inozemne zemlje i stručnjaci su udružili snage kako bi osudili prolazak takozvanog “Zakona o politici za ljudska prava Ujgura 2019.” u Zastupničkom domu SAD-a unatoč snažnom protivljenju Kine.

Rekli su kako se potez SAD-a upliće u unutarnje poslove Kine, kleveće stanje ljudskih prava u Xinjiangu , blati kineske napore u suprotstavljanju terorizmu i ekstremizmu i prokazuje dvostruke standarde SAD-a u borbi protiv terorizma.

Ministarstvo vanjskih poslova Sirije je izrazilo osudu u izjavi u kojoj stoji kako prolazak zakona vezanog uz Xinjiang u Zastupničkom domu SAD-a krši međunarodno pravo i upliće se u unutarnje poslove Kine.

Ministarstvo vanjskih poslova Irana je u izjavi objavilo kako je uplitanje u unutarnje poslove suverenih zemalja postalo regularan čin Sjedinjenih Američkih Država, koje imaju povijesti istrebljenja američkih urođenika i porobljavanja Afrikanaca i izazvali su smrti nevinih u Afganistanu, Iraku, Siriji, Libiji, Jemenu i ostalim zemljama.

Sonia Bressler, francuska stručnjakinja za Kinu, je posjetila Xinjiang nekoliko puta. Rekla je kako prolazak zakona vezanog uz Xinjiang odražava hegemonistički mentalitet Washingtona za uporabu “ljudskih prava” kao izlike za pogrešno navođenje javnog mnijenja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.