Informacijski ured Državnog vijeća je u ponedjeljak održao tiskovnu konferenciju o stabilnosti i razvoju Xinjianga. Četvero lokalnih dužnosnika, uključujući Shohrata Zakira, predsjednika regionalne vlade Xinjianga, je izvijestilo medije o situaciji u Xinjiangu.


Gospodarstvo Xinjianga je održalo stabilan rast kroz posljednjih nekoliko godina, a ljudi svih etničkih skupina su ujedinjeni i rade zajedno na zajedničkom prosperitetu i razvoju, rekao je Shohrat Zakir na tiskovnoj konferenciji.

U Xinjiangu nije bilo nasilnih terorističkih napada uzastopne tri godine, s naporima uloženim u uklanjanje tla za uzgoj terorizma i religijskog ekstremizma, dodao je Zakir.
Zakir je rekao da je regionalni BDP Xinjianga ostvario godišni rast od 8,5% i svi ruralni stanovnici koji žive ispod trenutne granice siromaštva će biti izvučeni iz siromaštva do 2020.

Zakir je rekao da se protuterorističke i deradikalizacijske mjere u Xinjiangu ne razlikuju od onih u Sjedinjenim Američkim Državama. Snažno je osudio odobrenje prijedloga zakona vezanog uz Xinjiang u Zastupničkom domu SAD-a, govoreći kako je to teško uplitanje u unutarnje poslove Kine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.