Kineska globalna televizijska mreža (CGTN – China Global Television Network) Kineske medijske grupe je nedavno objavila dva dokumentarca o borbi protiv terorizma u Autonomnoj regiji Ujgura Xinjiang. Dokumentarci su pokazali kako su terorizam i religijski ekstremizam naškodili regiji i također su pokazali grozne zločine terorističke skupine Islamski pokret Istočnog Turkmenistana (IPIT).
Oba dokumentarca su široko gledana na platformama za društvene medije u zemlji i inozemstvu. Mnogi korisnici Interneta se nisu mogli ne začuditi, jesu li ti krvavi teroristički napadi “ljudska prava” na čijoj zaštiti Sjedinjene Američke Države naporno rade?
Neke zapadne medijske organizacije, koje pokazuju veliki interes za ono što tvrde da je “pitanje ljudskih prava” u Xinjiangu potpuno šute o ova dva kratka filma.
Komentatori u “Komentarima o međunarodnim poslovima” pozabavili su se tim pitanjem i pronašli da osim nekoliko medija, kao što je Radio France Internationale, nije bilo glavnih zapadnih medijskih organizacija koje se podijelile filmove ili izvijestile o njima.
Dokazi su neoborivi. Bilo tko tko ima bilo kakve dvojbe o tome zašto se Xinjiang treba boriti protiv terorizma i ekstremizma bi trebao pogledati dokumentarce CGTN-a i imat će odgovore.
“Borba protiv terorizma u Xinjiangu” sadrži neke snimke s terena nekih terorističkih napada u Kini koji su se dogodili tijekom prethodnog desetljeća. Činjenice govore o naporima koje je Kina uložila pokušavajući se boriti protiv prijetnji koje predstavljaju terorizam, separatizam i ekstremizam.
Drugi dokumentarac naslovljen “Crna ruka – Islamski pokret Istočnog Turkmenistana” pokazuje IPIT-ova zločinačka djela, kao što su ispiranje mozga ljudi, uključujući djecu, ekstremističkim mislima, poticanje mržnje među različitim etničkim grupama i pokretanje terorističkih napada. Ove neoborive činjenice dokazuju da je IPIT dio globalne terorističke mreže i prijetnja ne samo Kini, već i ostatku svijeta.
Pitanja Xinjianga nikako nisu stvar narodnosti, religije ili ljudskih prava. U osnovi su stvar borbe protiv terorizma i separatizma. Pokušaji zapadnih političara za blaćenje i diskreditiranje protuterorističkih i deradikalizacijskih napora u Xinjiangu će samo poslati pogrešan signal teroristima i vratiti im se u lice.

Svrstavanje IPIT među terorističke organizacije od strane vijeća sigurnosti UN.
https://www.un.org/securitycouncil/sanctions/1267/aq_sanctions_list/summaries/entity/eastern-turkistan-islamic-movement

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.