Ambulanta obiteljske medicine otvorena je prije mjesec dana u Cvjetnom naselju i već ima 500 pacijenata. Danas je ambulantu posjetio osječko-baranjski župan Ivan Anušić.
Ta će ambulanta značajno olakšati život stanovnicima tog dijela grada.
Procedura je pokrenuta prije godinu i pol na inicijativu Mjesnog odbora Cvjetno. Ravnatelj Doma zdravlja Mato Lukić izjavio je:
– Postojala je velika potreba, htjeli smo učiniti primarnu zdravstvenu zaštitu što dostupnijom našim sugrađanima i evo, nakon nešto više od godinu dana uspjeli smo ishoditi svu potrebnu dokumentaciju. Doktorica i sestra kao tim Doma zdravlja rade u ambulatni od sredine prosinca na zadovoljstvo svih stanovnika Cvjetnog naselja.
Zadovoljni pacijenti imaju i zadovoljnu doktoricu Kristinu Šunić:
– Ambulante je stvarno izvrsno opremljena. Osim standardne medicinske opreme imamo i krioterapiju, spirometriju, EKG i holter tlaka, tako da možemo reći da imamo i više od onog što jednoj ambulanti obiteljske medicine treba.

No svega toga ne bilo bez potpore Osječko-baranjske županije. Župan Anušić rekao je kako se mreža primarne zdravstvene zaštite i obiteljske medicine u županiji kontinuirano unapređuje. Najavio je i nova ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu te napomenuo kako je za medicinsku opremu, samo iz europskih fondova zasad osigurano preko 20 milijuna kuna.

Izvor: Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.