Povjerenstvo za zakonodavne poslove Svekineskog narodnog kongresa je u ponedjeljak objavilo kako je pokrenulo reviziju zakona o zaštiti divljih životinja, planirajući ga dodati zakonodavnom radnom planu stalnog odbora za ovu godinu i ubrzati reviziju zakona o prevenciji životinjskih epidemija i drugih zakona.

Povjerenstvo za zakonodavne poslove Svekineskog narodnog kongresa također proučava odluku o pravnim pitanjima koju će u bliskoj budućnosti donijeti stalni odbor.

Direktor ekonomskog pravnog ureda Povjerenstva za zakonodavne poslove Wang Ruihe je rekao kako je nužno daljnje nadopuniti i unaprijediti povezane zakone i pravilnike poput zakona o zaštiti divljeg života, proširiti opseg pravnih prilagodbi i povećati napore za suzbijanje i kažnjavanje nasumičnog lova i jedenja divljih životinja.

Rekao je kako trenutni nadzor, inspekcija i provedba zakona nisu dovoljno snažni, a neke ilegalne tržnice divljim životinjama nisu čvrsto zabranjene ili zatvorene. Tržnice divljim životinjama se u mnogim mjestima nalaze posvuda i povezane djelatnosti su široke, što predstavlja veliki rizik za sigurnost javnog zdravstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.