Kineski predsjednik Xi je pozvao sve razine vlade da provode prevencijski rad s čvršćim pouzdanjem, snažnijom odlučnošću i odlučnijim mjerama te da pobjede u ovom narodnom ratu protiv bolesti.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, je navedeno izjavio u ponedjeljak kada je provodio inspekciju rada na prevenciji i kontroli epidemije upale pluća izazvane novim koronavirusom u Pekingu.

Zajednica je prva crta bojišnice u prevenciji i kontroli epidemije, rekao je Xi, pozivajući radnike u zajednici da upotrebljavaju učinkovite mjere kako bi prekinuli kanale kojima bi se epidemija mogla širiti.

Ističući kako je situacija s epidemijom još kritična, je Xi pozvao sve razine vlade da provode prevencijski rad s čvršćim pouzdanjem, snažnijom odlučnošću i odlučnijim mjerama te da pobjede u ovom narodnom ratu protiv bolesti.

Također je u ponedjeljak poslijepodne proveo inspekciju pekinške bolnice Ditan, namijenjene liječenju novog koronavirusa i Centar za prevenciju i kontrolu bolesti u četvrti Chaoyang.

Xi se informirao o liječenju zaraženih pacijenata i uputio video pozive bolnicama u Wuhanu koje primaju pacijente u teškom stanju. Također je saslušao izvješća o prevenciji i kontroli epidemije središnje vodeće ekipe u pokrajini Hubei i pokrajinskih stožera te uputio čestitke medicinskim radnicima na prvoj liniji obrane.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.