Kineski predsjednik Xi Jinping je u nedjelju istaknuo bezrezervne napore za prevenciju i kontrolu epidemije bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) i koordinaciju u unapređenju gospodarskog i društvenog razvoja.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno izjavio prilikom držanja važnog govora na sastanku u Pekingu radi unapređenja rada na koordinaciji prevencije i kontrole bolesti COVID-19 i gospodarskog i društvenog razvoja.

Kineska nacija je iskusila mnoga iskušenja u povijesti, ali nikad nije bila nadvladana. Umjesto toga je postajala sve hrabrija, rastući i ustajući iz poteškoća, rekao je Xi.

Situacija u epidemiji ostaje tmurna i složena i sad je najključniji trenutak za suzbijanje širenja, istaknuo je.

Xi je zatražio od partijskih komiteta i vlada na svim razinama da nastave ulagati bezrezervne napore u raznolik rad na prevenciji i kontroli te urednoj obnovi rada i proizvodnje.

Potrebno je poduzeti napore za potpuno oslobađanje ogromnog potencijala i moćne pokretačke snage kineskog razvoja i težiti ostvarenju ciljeva i zadataka za gospodarski i društveni razvoj ove godine, rekao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.