Nakon pojave bolesti COVID-19 izazvane koronavirusom u Kini se širom zemlje ljudi u zajedničkom duhu bore protiv epidemije, što to je osvojilo podršku i pozitivne ocjene međunarodne zajednice. Ovih dana je više čelnika zemalja srednje i istočne Europe na različite načine izrazilo volju da s kineskom narodnom svladaju trenutne poteškoće.

Poljski predsjednik Andrzej Duda je predsjedniku Xi Jinpingu uputio iskreno pismo, u kojem je visoko ocijenio kineske brze i odlučne mjere protiv virusa i izrazio poštovanje prema hrabrosti i jedinstvu kineskog naroda.

Češki predsjendik Miloš Zeman je Xiju poslao pismo i uputio je pozdrave i podršku Kini zbog borbe protiv bolesti upale pluća izazvane koronavirusom. Kako je naveo, Češka će biti zajedno s Kinom i kineskom narodom u borbi protiv epidemiji te će Kini pružiti pomoći koliko može.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je u pismu predsjedniku Xi Jinpingu napisao da podržava Kinu u borbi protiv epidemije. Prema njegovim riječima, Srbija prati situaciju i razvoj epidemije i visoko ocjenjuje kinesku državnu snagu, transparentnost i jedinstvo kad se država suočava s ozbiljnim izazovima. Također je izrazio čvrsto uvjerenje da će Kina, uz odlučno rukovodstvo predsjednika Xija, sigurno pobijediti bolest.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je kineskom narodu uputio video poruku u kojoj je rekao da je kineski hrabar narod te vjeruje da će Kina pobijediti u ovoj borbi. „Zdravlje i sreća će se vratiti ranije nego što se očekuje”, rekao je u poruci.

Hrvatski veleposlanik u Kini Dario Mihelin je također kineskom narodu izrazio podršku putem Kineske medijske grupe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.