Kina je poduzela višestruke protumjere za olakšavanje financijskog pritiska na ugostiteljski i hotelijerski sektor tijekom epidemije novog koronavirusa, rekli su iz Ministarstva trgovine.

Budući da epidemija ima veliki utjecaj na te sektore, porez na dodanu vrijednost neće biti naplaćen iz njenih prihoda, rekao je u srijedu na tiskovnoj konferenciji Xian Guoyi, dužnosnik Ministarstva trgovine.

Istovremeno će poduzeća u najteže pogođenoj pokrajini Hubei biti izuzeti od premije osiguranja za mirovine, nezaposlenost i ozljede na radu od veljače ove godine, uz smanjenje cijene električne energije od 5%, dok će uplate u fond za osiguravanje stambenog prostora biti ukinuto, rekao je Xian.

Mala i srednje velika poduzeća izvan Hubeija će također od veljače do travnja biti izuzeta od navedenih naknada, a naknade velikih poduzeća će biti prepolovljene, rekao je Xian.

Lokalno su također provedene povlaštene mjere, uključujući smanjenje najamnine za ugostiteljska i hotelijerska poduzeća, osiguranja i subvencije.

Xian je također istaknuo kako je do utorka 22% poduzeća imalo koristi od ovih mjera, a neke velike ugostiteljske i hotelijerske tvrtke su primile kreditnu podršku od banke.

Očekuje se da će ovi sektori ostvariti munjevit oporavak nakon epidemije jer će Ministarstvo trgovine predstaviti još mjera za podršku, rekao je Xian.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.