Kineski medicinski stručnjaci su naglasili uporabu različitih terapija za liječenje pacijenata s različitim simptomima bolesti koju izaziva novi koronavirus (COVID-19).

“Pacijenti s blagim simptomima treba staviti u centraliziranu karantenu, pratiti im vitalne znakove i preseliti ih u određenu bolnicu ako im se simptomi pogoršaju,” rekao je na tiskovnoj konferenciju u Pekingu Wang Guiqiang, stručnjak za zarazne bolesti iz Prve bolnice Sveučilišta u Pekingu.

Teško i kritično bolesni pacijenti moraju primiti liječenje u određenim bolnicama jer je stopa smrtnosti među tim pacijentima razmjerno visoka, a bolest munjevito napreduje, rekao je stučnjak.

“Pacijenti s različitim simptomima moraju biti liječeni u različitim objektima,” rekao je Wang. “U suprotnom će većina medicinskih resursa poput bolničkih kreveta biti upotrijebljena za blage slučajeve, ostavljajući teške i kritične slučajeve, kojima je potrebnije aktivno liječenje, bez pažnje. To će dovesti do veće stope smrtnosti.”

“Aktivno liječenje se primjenjuje za pacijente radi podrške i održavanja njihovih vitalnih organa, uključujući jetru, bubrege i srce,” rekao je.

Multidisciplinsko liječenje urodilo dobrim rezultatima u Wuhanu, a stopa smrtnosti je značajno pala, dodao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.