Osječki šahovski savez našao se pred nizom nepredvidivih organizacijskih i financijskih problema u 2020 godini. Nakon što su mu početkom godine umanjena sredstva za 12000 kn zbog smanjenja proračuna te su ŠK Osijek 2017 i ŠK Retfala odustali od natjecanja, dok su ŠK Dragovoljac i ŠK Mladost u problematičnim uvjetima pristali na smanjenje sredstava isključivo za kotizacije i registracije te plaćanja obaveza prema HŠS.

Nakon ostavke predsjednika ŠK Dragovoljac Renata Vincea ulogu predsjednika kluba preuzeo je Branko Mravunac i prihvatio izazov djelovanja u težim uvjetima. Prvoligaš ŠK Ferit Osijek također je ostao bez znatnih novčanih sredstava. Tradicionalni turnir 13.

Osijek Open gdje je sudjelovalo i stotinjak šahista trebao se pretvoriti krajem svibnja u Prvenstvo Osijeka u Rapid šahu, koje se igra na 25 minuta. Neposredno prije službenog početka svih liga, koje su trebale početi 22. ožujka stigla je obavijest iz Hrvatskog šahovskog saveza da se sva natjecanja zbog pandemije odgađaju dok se stvore uvjeti za igranje šaha.  Nakon toga svi klubovi zatvorili su vrata svojih prostorija, a prestala je je raditi i škola šaha za darovitu djecu.

Izvršni odbor odlučio je ovim putem obavijestiti sve šahiste da je igranje šaha u ovim uvjetima moguće jedino preko interneta i to na ovim linkovima.

Najbolje je preko ChessBase ili Fritz programa igrati na PlayChess serveru, ali oni koji nemaju instaliran ChessBase, mogu igrati šah na ovim stranicama:

https://www.chess.com/hr

https://lichess.org/

https://play.chessbase.com/en/ – ChessBase server

https://chess24.com/en/play/chess

https://www.chessclub.com/welcome

Šahovski simultanka sa nekadašnji prvakom svijeta Gari Kasparovom čekat će neka bolja vremena.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.