Više od 60% kineskih tvrtki aktivnih u Europskoj uniji su zabrinute oko negativnog gospodarskog utjecaja koronavirusa, stoji u istraživanju koje je u utorak objavila Kineska gospodarska komora u EU-u sa sjedištem u Bruxellesu.

Istraživanje je provedeno početkom ožujka među članicama Kineske gospodarske komore u EU-u. Upiti su poslani u sto kineskih tvrki, od kojih je odgovorilo 61%.

Prema sažetom izvješću objavljenom u utorak je većina ispitanika rekla kako očekuju da će se negativni utjecaji pandemije nastaviti barem u drugoj četvrtini ove godine. Osamnaest posto tvrtki je još optimistično, a jednak udio je rekao kako nisu sigurni oko očekivanja.

“Rastuće poteškoće, neočekivane smetnje i rastuće nesigurnosti mijenjaju veći izazovan poslovni krajolik između Kine i EU-a. Kako nam govore nalazi istraživanja, europsko tržište nije lako. Te tvrtke su oprezno optimistične oko budućih poslovnih aktivnosti u Europi,” rekao je čelnik Kineske gospodarske komore u EU-u Zhou Lihong.

Europska gospoarska komora u Europi je također uputila pet prijedloga za politike, poput pružanja praktične podrške zahvaćenim tvrtkama i osiguravanja da kineski financirana poduzeća mogu uživati jednake mjere podrške kao ostala europska poduzeća.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.