Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova je odbacilo tvrdnje da Peking gomila medicinske proizvode, naglašavajući kako su kineske vlasti pomogle preko 120 zemalja i četiri međunarodne organizacija u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Glasnogovornica ministarstva Hua Chunying je u utorak rekla kako je Kina donirala medicinske proizvode preko 50 zemalja i potpisala sporazume o nabavci s 30 zemalja i dvije međunarodne organizacije,

Zrakoplov koji prevozi osobnu zaštitnu opremu koju je donirala Kina, s medicinskim proizvodima koje su kupile SAD, je u nedjelju stigao u New York i prvi je takav od mnogih koje je Bijela kuća kroz idućih 30 dana organizirala za borbu protiv koronavirusa.

Hua je također odbacila komentare dužnosnika SAD-a koji su okrivili Kinu za širenje virusa u SAD-u ponavljajući da je Peking podijelio informacije s međunarodnom zajednicom, uključujući Washington, već 3. siječnja na pravovremen način podijelila informacije.

Nastojanja su visoko priznata u međunarodnoj zajednici, rekla je Hua, ističući kako SAD nisu uspjele iskoristiti vrijeme koje je Kina kupila za svijet.

Pozvala je SAD da prestanu upotrebljavati Kinu kao žrtvenog jarca za svoje pogreške i usredotoče se na međunarodnu suradnju za obuzdavanje epidemije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.