Predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavio je novi paket mjera pomoći gospodarstvu za suzbijanje utjecaja pandemije koronavirusa.

– Potpora koju već koristi 400.000 ljudi podigne sa 3250 na 4000 kuna neto, ujedno će država preuzeti davanja na taj iznos.

– Druga mjera ide prema tvrtkama kojima je rad onemogućen ili znatno otežan – oni će bilo djelomično bilo u cjelosti biti oslobođeni poreznih davanja za travanj, svibanj i lipanj”, rekao je premijer.

– Bit će oslobođeni od poreza na dobit, dohodak i doprinose za iduća tri mjeseca oni koji su imali pad prihoda od 20 do 50 posto. Oni koji imaju pad prihoda veći od 50 posto, njih ćemo osloboditi u potpunosti plaćanja svih poreznih obveza.

– One tvrtke koje ostvaraju više od 7,5 milijuna kuna oslobađaju se poreznih obveza proporcionalno padu”, pojasnio je Plenković te dodao da će predložiti odgodu plaćanja poreza na dodanu vrijednost sve dok se ne naplate izdani računi. Mjere oslobođenja od poreza teške su od 9 do 12 milijardi kuna, procijenio je Plenković.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.