Kina je u ponedjeljak objavila detaljnu vremensku crtu kineske reakcije na bolest koju izaziva novi koronavirus (COVID-19) , prikazujući glavne činjenice i mjere koje je poduzela u globalnim protuvirusnim nastojanjima.

Vremenska crta, temeljena na medijskim izvješćima i informacijama Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, znanstvenih istraživačkih institucija i ostalih odjela, pruža uvid u kineska nastojanja za pravovremeno objavljivanje informacija, dijeljenje iskustava za prevenciju i kontrolu epidemije te unapređenje međunarodnih razmjena i suradnje.

Na vremenskoj crti su zabilježeni glavni događaji od kraja prosinca 2019. do ožujka 2020.

Epidemija bolesti COVID-19 je veliko zdravstveno izvanredno stanje koje se najbrže proširilo, izazvalo najveći broj zaraženih i bilo najteže za obuzdavanje od osnutka Narodne Republike Kine 1949., stoji u dokumentu.

Uz zajednička nastojanja cijele nacije se pozitivan trend u prevenciji i kontroli epidemije u Kine neprestano učvršćuje i širi, a obnova normalne proizvodnje i dnevnog života se ubrzavaju, stoji u vremenskoj crti.

Vremenska crta ističe “težak izazov” za sigurnost globalnog javnog zdravstva jer se u zadnje vrijeme pandemija munjevito širi svijetom.

Za više informacija: China publishes timeline on COVID-19 information sharing, int’l cooperation

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.