Imenovanje kineskog dužnosnika u Savjetodavnu grupu UN-ovog Vijeća za ljudska prava još jednom prikazuje priznaje međunarodne zajednica kineskim postignućima u razvoju ljudskih prava, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova.

Imenovanje Jiang Duana, poslanika u kineskoj misiji pri Ujedinjenim narodima u Ženevi, također prikazuje svjetsko priznanje kineskog aktivnog sudjelovanja u međunarodnim razmjenama i suradnji oko ljudskih prava, rekao je na tiskovnoj konferenciji glasnogovornik Zhao Lijian.

Kina je aktivno angažirana u radu UN-ovog Vijeća za ljudska pravai ostalim multilateralnim institucijama za ljudska prava, rekao je Zhao, komentirajući pismo koje je Ujedinjenim narodnima poslalo nekoliko senatora iz SAD-a, izražavajući protivljenje imenovanju.

S jadnim stanjem ljudskih prava u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su se povukle iz Vijaća za ljudska prava UN-a, je smiješno što se senatori iz SAD-a miješaju u poslove vijeća, kao i situaciju ljudskih prava drugih zemalja.

Kina im savjetuje da daju prioritet rješavanju problema ljudskih prava u Sjedinjenim Američkim Državama i promicanju ljudskih prava i dobrobiti američkog narodna kroz praktična djela, rekao je glasnogovornik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.