Kina nastavlja poduzimati razgranate mjere radi zaštite zdravlja Kineza koji studiraju u inozemstvu uz istovremeno suzbijanje uvoza bolesti koju izaziva novi koronavirus (COVID-19), rekao je zrakoplovni dužnosnik u ponedjeljak.

U travnju je Kina organizirala sedam posebnih letova radi vraćanja 1 278 kineskih građana kući iz zemalja poput Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Italije i Španjolske, među kojima su 1 067 studenti, rekao je na novinskoj konferenciji Jin Junhao, dužnosnik Uprave za civilno zrakoplovstvo Kine.

U ožujku je devet posebnih letova vratilo 1 466 kineskih državljana iz Irana i Italije, uključujući studente iz inozemstva i zdravstvene stručnjake koji su u bili u tim zemljama radi pomoći u borbi protiv bolesti, rekao je Jin.

Radi pomoći kineskim studentima koji su ostali u inozemstvu je Uprava za civilno zrakoplovstvo Kine do 7. travnja poslala peko 300 000 zdravstvenih kompleta težine 300 tona, a još 200 000 kompleta će biti isporučeno prije srijede, rekao je Jin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.