Kina je povećala napore za pronalazak asimptomatskih slučajeva na graničnim prijelazima radi obuzdavanja bolesti COVID-19

Kineske vlasti jačaju mjere obuzdavanja radi prepoznavanja asimptomatskih slučajeva bolesti koju izaziva novi koronavirus (COVID-19) na graničnim prijelazima i blokiranja širenja bolesti, rekao je carinski dužnosnik u ponedjeljak.

Strože zdravstvene mjere se poduzimaju na zrakoplovnim, pomorskim i kopnenim prijelazima, rekao je na tiskovnoj konferenciji Jin Hai, dužnosnik Glavne carinske uprave.

Povećani su napori u procesu otkrivanja asimptomatskih slučajeva promicanjem zdravstvenih deklaracija i epidemioloških istraga, rekao je Jin.

Od 1 travnja se od svih turista koji ulaze u zemlju zahtijeva prolazak testa nukleinske kiseline, a radi učinkovitijeg otkrivanja su usvojene razne metode, uključujući testiranje antitijela.

Glavna carinska uprava je također uspostavila zajednički mehanizam prevencije i kontrole s lokalnim vlastima, povećavajući suradnju i dijeleći informacije radi pravovremene izolacije izvora zaraze, rekao je Jin.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.