U GISKO-u kažu: ” Kako bismo razbili monotoniju te ipak obilježili knjižničarima najdražu noć u godini, u nešto drugačijem obliku, GISKO organizira tri aktivnosti za djecu i odrasle: GISKO Facebook izazov, Online escape room (odnosno Bijeg iz sobe) te Književni kviz maraton.”

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u četvrtak, 23. travnja 2020. godine organizira Noć knjige 2020. online, manifestaciju kojom se obiljažava Svjetski dan knjige i autorskih prava, a kako bi se afirmirala kultura čitanja, potaknuo razgovor o literaturi, podigla svijest o važnosti knjige u svakome društvu i svakom vremenu. Tradicionalni večernji program započet će u 18.00 sati i trajati do 23.00 sata.

Budite s nama u Noći knjige 2020. na službenoj mrežnoj te Facebook stranici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

 • Online priča – Edukativna slikovnica “Hana je naša junakinja”

(namijenjeno djeci)

OPIS:

Priča je to koja se bavi problematikom zaraze koronavirusa na, za djecu ranije školske dobi, primjeren način. Knjiga je nastala pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Islamske Republike Iran u Hrvatskoj (Zagreb). Autor je teksta Ali Asghar Seidabadi, a Ilustrator Ghazaleh Seidabadi.

 • GISKO Facebook vremenska lenta “Knjige koje su vam promijenile život”

(namijenjeno svima)

OPIS:

Tijekom cjelodnevnog Facebook izazova, na svom Facebook zidu navedite pet knjiga koje su vam promijenile život te označite (tagirajte) Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek. Svi zainteresirani mogu navesti i objašnjenje uz knjigu, na koji im je način promijenila život, kao i godinu u kojoj se to dogodilo.

 • Online Escape room – Knjige koje su promijenile svijet

(namijenjeno prvenstveno djeci osnovnoškolske dobi)

OPIS:

Pridružte nam se u zabavnoj igri pronalaska izlaza iz online zatvorene prostorije. Riješite zagonetke, pratite tragove i uz pomoć likova iz bajki i dječjih romana pronađite ključ za izlaz.

 • Književni kviz maraton

(namijenjeno svima)

Maraton se sastoji iz 6 kvizova s najmanje 20 pitanja i 3 ponuđena odgovora, od kojih je jedan točan. Svaki kviz započinje u puni sat na poveznici koja je postavljena online te se odmah po završetku vidi točan broj bodova i poredak.

 1. kviz: Dječja književnost u 18.00 sati
 2. kviz: Književni Osijek u 19.00 sati
 3. kviz: (kultne) Naslovnice u 20.00 sati
 4. kviz: Knjige koje su promijenile svijet u 21.00 sat
 5. kviz: Žanrovskih dvajspet u 22.00 sati
 6. kviz: Književni citati u 23.00 sata

Više informacija može se dobiti na broj telefona:

 • Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek 031/211-233

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.