Osječki prvoligaš u odbojci na pijesku KOP Retfala iz Osijeka priprema se za natjecanja u klupskim natjecanjima u ovoj sezoni. Naime, natjecanje u 1.ligama planirana su u lipnju i kolovozu, a u tim terminima se očekuje i natjecanje za mlađe kategorije. Podsjećamo da je KOP Retfala prvoligaš i u ženskoj i u muškoj kategoriji

Iako je Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza odgodio sva natjecanja, pa tako i ona na pijesku, svi očekujemo odigravanja sezone. Pošto je ovom olimpijskom sportu sezona vezana za godinu, a ne za sezonu jesen/proljeće za odigravanje prvenstva još uvijek ima vremena, pa makar se igralo i na jesen, kaže Damir Rukovanjski, trener KOP Retfala, i dodaje kako igrači za sada treniraju individualno, dok je klub obavio tri tretiranja korova na matičnom terenu u Retfali, te uredio teren pa već sada postoje uvjeti za početak treninga. Smatramo da čim počnu trenirati sportovi na otvorenom možemo i mi posebice iz razloga što igraju dva igrača protiv dva koji su na drugoj strani mreže. I nikada tijekom treninga i utakmice nema nikakvog kontakta među sudionicima igre, kaže Rukovanjski.

KOP Retfala brani u ženskoj 1. ligi 6.mjesto od prošle godine, a u klubu ističu da je plan da u ligi koja broji osam klubova, budu barem za jedno mjesto više plasirani. U muškoj konkurenciji Retfalčani su novajlije u 1.ligi, pa nisu opterećeni plasmanom. Valja podsjetiti da su u ženskoj konkurenciji u prošloj sezoni kadetkinje prvakinje države, a treće plasirane su u juniorskoj i mlađe kadetskoj konkurenciji. Kadeti KOP Retfala su pak viceprvaci države u sezoni 2019. I u novoj sezoni, KOP Retfala u obje, muške i ženske konkurencije, nastupiti će u svim starosnim kategorijama. U prošloj godini četiri igračice su nastupale i za reprezentaciju Hrvatske. Dvije u U18, a dvije u U16 reprezentaciji. Kako će izgledati sezona ove godine još se ni izbliza ne nazire, ali jedno se zna da se ovog ljeta neće igrati pojedinačno prvenstvo Hrvatske sa seniorke i seniore jer su organizatori mahom na jadranskim destinacijama otkazali svoja prenstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.