Kina bi pozdravila odustajanje Australije od političkih manipulacija oko bolesti COVID-19 i povratak širokom konsenzusu međunarodne zajednice, rekao je u utorak glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Nacrt rezolucije o bolesti COVID-19, čiji je nacrt izradila Europska unija (EU) i koji zajednički sponzoriraju deseci zemalja, je predan Svjetskoj zdravstvenoj skupštini. Australska ministrica vanjskih poslova Marise Payne Monday je, kako je izvješteno, to opisala kao međunarodnu podršku za “neovisnu reviziju” pandemije i “pobjedu međunarodne zajednice.”

Zhao je na susretu s tiskom rekao kako Kina podržava sveobuhvatnu reviziju globalne borbe protiv pandemije nakon što situacija diljem svijeta bude pod kontrolom.

Sadržaj nacrta rezolucija je potpuno različit od “neovisne revizije” o kojoj govori Australija, naglasio je Zhao.

Predlažemo Australcima da pažljivo pročitaju originalni tekst umjesto da donose zaključke temeljem pretpostavki, rekao je glasnogovornik.

“Nadamo se da će rezolucija biti usvojena kao rezultat konsenzusa 73. Svjetske zdravstvene skupštine uz potpunu i točnu provedbu,” rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.