Video:

Predsjednik Xi Jinping je prilikom sudjelovanja u raspravi na godišnjem nacionalnom zakonodavnom zasjedanju naglasio učvršćenje mreže javne zdravstvene zaštite.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno izjavio u nedjelju poslijepodne kada se pridružio raspravi zakonodavaca i središnje kineske pokrajine Hubei.

Xi je naglasio reformu sustava prevencije i kontrole bolesti, jačanje nadzora epidemije, rano upozoravanje i kapacitete za hitan odgovor, usavršavanje sustava liječenja za velike epidemije i unapređenje zakona i pravila o izvanrednim situacijama u javnom zdravstvu.

Pohvalio je vitalne doprinose i enormne žrtve koje su u borbi protiv bolesti COVID-19 ostvarili ljudi u pokrajini Hubei i njenom glavnom gradu Wuhanu te im je izrazio iskreno poštovanje.

Kineski sustavi javnog zdravstva i medicinskih službi su odigrali ključne uloge u nošenju s epidemijom, no također su se pokazale neke slabe karike i neadekvatnosti, rekao je Xi, pozivajući na hitne napore za njihov popravak.

Ključ za nadzor epidemije i rano upozoravanje leži u pravovremenosti i točnosti, rekao je Xi, pozivajući na unapređenje nadzornog mehanizma za bolesti nepoznatih uzroka i nenormalne zdravstvene incidente te uspostavu pametnog sustava od više točaka za rano upozoravanje, između ostalog.

Također je govorio o potrebi za izgradnjom infrastrukture, uključujući nacionalne medicinske centre i regionalne cente za medicinsko liječenje te potrebu za jačanjem sustava zakona i pravila o javnom zdravstvu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.