U Nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku trebale bi do jeseni ove godine biti postavljene stijene za penjanje. Nalazit će se na prvom katu, točnije na južnom dijelu osječke dvorane.

Prošlogodišnji je to projekt Grada i sportsko-penjačkog kluba Bastion, vrijedan 250.000 kuna. Na konferenciji za novinare u Sportskoj dvorani predstavljen je projekt i pokazan prazan zid, na kojem bi trebali biti stijena visoka 8 a široka 6 metara. Nešto dalje bit će postavljena i manja stijena dužine 14, a visine 4 metra.

Prema riječima trenera u Sportsko-penjačkom klubu Bastion i člana Gorske službe spašavanja, Ivana Ljubičića, sve je više zainteresiranh za ovaj sport. Osim toga, ove buduće stijene omogućit će članovima  Gorske službe spašavanja  kontinuirano vježbaje. Ovaj klub nema svoje odgovarajuće prostore. Smješteni su u “Bastionu” po čemu su i dobili ime.

Ovim se programom u budućnost stvaraju mogućnosti organiziranja natjecanja, ali i terapijsko penjanje za osobe s teškoćama. Suvremeni je to sport koji iziskuje dobru istreniranost, formu, ali i visoku koncentraciju i koordinaciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.