Kina i Tadžikistan bi trebali koordinirati nastojanja za obuzdavanje epidemije bolesti COVID-19 i promicati bilateralnu trgovinu te biti otvoreni prema novim idejama radi osiguravanja provedbe ključnih projekata u zajedničkoj izgradnji Pojasa i puta, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping u utorak tijekom telefonskog razgovora s tadžičkim kolegom Emomalijem Rahmonom.

Xi je istaknuo da su odnosi Kine i Tadžikistana dostigli novu povijesnu početnu točku.

Dvije zemlje bi trebale čim je ranije moguće planirati suradnju u “dobu nakon bolesti COVID-19” u ključnim područjima kao što su gospodarstvo i trgovina, investicije, energija, povezanost i poljoprivreda radi postizanja novog napretka u bilateralnim odnosima, rekao je Xi.

Pravo prijateljstvo se pokazuje u vremenima nedaća, rekao je Xi, prisjećajući se da su, kad je Kina bila u teškoj fazi odgovora na COVID-19, vlada i narod iz svih područja života u Tadžikistanu podržali kinesku protuepidemijsku borbu na razne načine.

Kina, rekao je Xi, je voljna raditi s Tadžikistanom i ostalim članicama međunarodne zajednice kako bi aktivno provodili međunarodnu suradnju protiv epidemije i zajedno pobijedili u bitki za zaštitu globalnog javnog zdravstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.