U redakciju nam je stiglo pismo, očito ogorčene stanovnice osječkog Mjesnog odbora Brijest kojeg prenosimo u cjelosti, necenzurirano:

” PISMO GRAĐANIMA BRIJESTA!

Živim u naselju Brijest 37g. Lijepo, široko, uredno, mirno…za poželjeti ovdje imati dom. Do domovinskog rata, imali smo trgovinu Sloboda, jednu privatnu trgovinu i jedan diskont. Stanovnika oko 1000, djecu je u školu vozio školski bus. Svaki stanovnik je izdvajao od svoje plaće određeni postotak za izgradnju društvenog doma. Izgrađen je, ne sjećam se koje godine. Sada je 2020. godina, nemamo NITI JEDNU TRGOVINU, imamo crkvu, tri Auto kuće i jedan kafić, djeca i dalje u školu idu školskim busom,   u školu Augusta  Šenoe. Za ove sve godine mijenjala se samo vlast. Kako i na koji način i koji ljudi su dolazili na vlast, iskreno, nemam pojma. Nisam imala dostupne informacije. Samo za vrijeme dok je gsp Kramarić bio netko, nešto se i pomaknulo. Sada imamo cirka 1500 stanovnika, imamo dječje igralište, nogometni klub.

ZAPRAVO, NEMAMO NIŠTA!! Za vrijeme dok su na snazi bile mjere Corone, nismo imali niti gradski prijevoz. Znači, do prve trgovine smo trebali ići oko 2,5 km, jer, niti svi imaju auto, niti su svi u radnom odnosu.
Tko je sad ‘na vlasti’, ne znam. Tko god je, ne radi za dobrobit ovih stanovnika. Ako ovo ta osoba pročita nekad i negdje, neka me demantira.
Žalosno je što taj naš društveni dom služi kao gradska arhiva, da li za novac ili kako već.
Mislim da bi nam trebala bar pokretna trgovina (ako netko tko junima, ovo pročita bilo bi dobro da se provoza Brijestom), koja bi starijim ljudima dobro došla bar da svako jutro mogu kupiti svježi kruh. Pošta, liječnik, vrtić…to su već puste želje.
Vi koji ste na vlasti, dajte nam priliku da budemo punopravni građani grada Osijeka i pripojite nas gradu, jer mislim da smo postali Mjesni odbor, samo iz razloga da pojedine osobe sebi stvore ime. Nemojte mi samo pisati floskuke o malom proračunu, molim Vas!
Pozdrav svakom stanovniku Brijesta koji ovo pročita.
Svaka sugestija je dobro došla! Ne meni, nego onome tko je u stanju nešto i učiniti. Obećati mogu i ja svašta!”.

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.