Mesna industrija RAVLIĆ u suradnji s Obrtničkom školom u Osijeku ponovno provodi projekt stipendiranja za zanimanje mesar.

Potaknuti manjkom ponude radne snage, profesije mesar te uvjetovano manjkom zainteresiranih za ovo zanimanje; kroz projekt „Budi moj mesar“, nastoje pronaći buduće djelatnike. Svoje školovanje provesti će u Obrtničkoj školi u Osijeku, gdje će izučiti teoretski dio ovog zanimanja, a u njihovom proizvodnom pogonu nude mogućnost odrađivanja praktičnog dijela nastave kako bi stekli neophodna znanja i vještine.

Kako bi dodatno potaknuli buduće srednjoškolce na odabir smjera mesar, nude im stipendiju tijekom školovanja u iznosu 10.000 kuna godišnje, odnosno 30.000 kuna za sve tri godine školovanja. Ovo je treća godina u kojoj Mesna industrija RAVLIĆ organizira projekt stipendiranja, a trenutno su u tamošnjem proizvodnom pogonu zaposleni stipendisti prethodnih godina.

Ove godine očekuju veći interes, a učenicima planiraju približiti ovo zanimanje i ponuđenom dodatnom mjesečnom naknadnom za praksu.

Cilj im je, poručuju, stvoriti i izučiti radnu snagu budućih generacija, kako bi se ovo zanimanje očuvalo i održalo u budućnosti.

Stipendiju Mesne industrije RAVLIĆ može dobiti svaki učenik koji se upisuje u Obrtničku školu u Osijeku za zanimanje mesar te obavlja praksu u našem proizvodnom pogonu koju mora redovno pohađati. Naravno, od učenika očekuju da svoje obaveze u školi i na praksi redovito izvršavaju, a po završetku srednje škole nude im stalno zaposlenje u Mesnoj industriji RAVLIĆ. Učenik je nakon završetka školovanja obvezan ostati zaposlen u firmi minimalno 3 godine, a u suprotnom je obvezan vratiti polovinu iznosa stipendije. Važno je napomenuti kako roditelji stipendista i dalje imaju pravo na osobni odbitak.

Zainteresirani se mogu obratiti putem e-maila na posao@ravlic.com.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.