Prema jučerašnjem izvješću hongkonškog lista Ta Kung Pao, uz neprekidno produbljivanje istraživanja o bolesti COVID-19 širom svijeta, moguće je da će biti potrebno ponovo obilježiti događaje na vremenskoj crti razvoja epidemije u brojnim zemljama, a moguće je da su se prvi slučajevi i lokalna zaraza javili znatno ranije.

Prema izvješću, japanski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi je 15. prošlog mjeseca izjavio da je japanski Crveni križ na početkom 2019. naišao na dva uzorka krvi pozitivna na COVID-19 među 500 testiranih osoba, što pokazuje da je stopa zaraze iznosila 0.4%. Međutim, Japan je 16. siječnja 2020. službeno proglasio prvi slučaj zaraze u zemlji.

U izvješću se navodi kako su španjolski stručnjaci za viruse 26. lipnja pronašli COVID-19 u otpadnim vodama iz ožujka 2019., što je devet mjeseci ranije od prvog slučaja u Kini.

Osim toga, prema spomenutom izvješću su iz talijanskog higijenskog instituta visoke razine 18. lipnja izjavili kako su istraživači pronašli koronavirus u otpadnim vodama prikupljenim u Milanu i Torinu 18. prosinca prošle godine.

Prije svega ovog su istraživački odjeli Sveučilišta Londona analizirali genetske podatke 7500 slučajeva bolesti širom svijeta te donijeli zaključak kako su istog porijekla kao koronavirus te su se javili krajem prošle godine, a to je moguće vrijeme kada je koronavirus skočio iz prirode u čovječanstvo. Prema ovome postoji mogućnost da se koronavirus počeo širiti svijetom krajem 2019.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.